Get In Touch

Boek een consult

Wil je graag ervaren wat Natuurgeneeskunde en of Transformational Cupping voor jou kan betekenen? Maak dan een afspraak.

Voor vragen, stuur mij een bericht!

Plan nu een gratis 15 min. vraag & kennismakingsgesprek

Om jouw behoeften te bespreken en te kijken wat ik voor jou kan betekenen, bied ik een gratis 15 min. gesprek aan.
Tijdens het gesprek kunnen we kijken welke methode het beste bij jou past en hoe ik je kan ondersteunen.

Het doel van een natuurgeneeskundig therapeut is om een holistische benadering te bieden die het lichaam, de geest en de ziel als één geheel beschouwt.
Het stimuleren van het zelfgenezend vermogen van het lichaam en het aanpakken van de onderliggende oorzaken van ziekte, is het streven het bevorderen van langdurige gezondheid en welzijn bij cliënten.

Er zijn verschillende redenen waarom iemand ervoor zou kunnen kiezen om naar een natuurgeneeskundig therapeut te gaan. Hier zijn een aantal veelvoorkomende redenen:

  1. Gezondheidsproblemen: Als je (al langere tijd) last hebt van gezondheidsproblemen en conventionele behandelingen niet het gewenste resultaat hebben opgeleverd, kan een natuurgeneeskundig therapeut alternatieve benaderingen bieden die beter bij je passen.

  2. Wens om de oorzaken aan te pakken: Als je op zoek bent naar behandelingen die niet alleen gericht zijn op het verlichten/bestrijden van symptomen, maar ook op het vinden en aanpakken van de onderliggende oorzaken van je gezondheidsproblemen, kan Natuurgeneeskunde en Transformational Cupping een goede optie zijn.

  3. Interesse in holistische benaderingen: Als je geïnteresseerd bent in een holistische benadering van gezondheid, waarbij niet alleen naar fysieke symptomen wordt gekeken, maar ook naar de mentale, emotionele en spirituele aspecten van welzijn, kan een natuurgeneeskundig therapeut je helpen om een evenwichtiger leven te bereiken.

  4. Behoefte aan preventieve zorg: Als je de nadruk wilt leggen op preventieve zorg en het behoud van gezondheid, in plaats van alleen te reageren op ziekte nadat deze zich heeft voorgedaan, kan een natuurgeneeskundig therapeut je helpen gezonde gewoonten te bevorderen en je immuunsysteem te versterken.

  5. Verlangen naar natuurlijke benaderingen: Als je de voorkeur geeft aan natuurlijke behandelingen en minder bijwerkingen wilt ervaren dan bij conventionele medicijnen, kan een natuurgeneeskundig therapeut je adviseren over voeding, kruiden, supplementen en andere natuurlijke therapieën die je gezondheid kunnen bevorderen.

Een natuurgeneeskundig consult kan variëren afhankelijk van jouw hulpvraag en behoeften, maar over het algemeen omvat het de volgende elementen:

  1. Anamnese: Tijdens het eerste consult zal ik een uitgebreide anamnese afnemen. Dit omvat vragen over je medische geschiedenis, symptomen, levensstijl, dieet, slaappatronen, stressniveaus en andere relevante aspecten van je gezondheid en welzijn.

  2. Lichamelijk onderzoek: Afhankelijk van je klachten en behoeften, zal ik lichamelijk onderzoek uitvoeren, door middel van een gelaat & lichaamsdiagnose. Ik kijk hierbij naar lichaamshouding, de buikvorm, de huid en eventueel naar moedervlekken. In sommige gevallen doe ik een irisdiagnose aan de hand van oogfoto’s. 

  3. Behandelplan, leefstijl- en voedingsadvies: Op basis van de informatie die ik tijdens de anamnese heb verzameld, maak ik een behandeling op maat. Dit omvat een kruidencomplex en ik zal advies geven over aanpassingen in je levensstijl, zoals voeding, lichaamsbeweging, slaappatronen en stressmanagement. Dit kan ook het aanbevelen van bepaalde voedingsmiddelen en of supplementen zijn.

  4. Natuurgeneeskundige therapieën: Afhankelijk van je behoeften en voorkeuren, kan ik verschillende natuurgeneeskundige therapieën voorstellen. Dit zal onder andere zijn: kruidengeneeskunde, Bachbloesemtherapie voedingsadvies, voedingssupplementen, Transformational Cupping zijn, leefstijladvies en andere holistische benaderingen omvatten.

  5. Behandelplan: Na het evalueren van mijn conclusie en het bespreken van je doelen, zal ik een behandelplan opstellen dat is afgestemd op jouw individuele behoeften. Dit plan kan bestaan uit een combinatie van eerder genoemde therapieën en aanbevelingen om je gezondheid en welzijn te verbeteren.

  6. Opvolging en monitoring: Na het eerste consult zal ik vervolgconsulten plannen om je voortgang te evalueren, eventuele aanpassingen aan het behandelplan aanbrengen indien nodig en je ondersteunen bij het bereiken van je gezondheidsdoelen.

Over het algemeen is een natuurgeneeskundig consult gericht op het bieden van holistische zorg die zich richt op het bevorderen van balans en welzijn op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel niveau. Ik zal samenwerken met jou als cliënt om een persoonlijk behandelplan te ontwikkelen dat past bij jouw unieke behoeften en omstandigheden.

De duur van een natuurgeneeskundige behandeling kan sterk variëren, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de aard en ernst van je gezondheidsproblemen, jouw reactie op de therapieën, en de algemene gezondheidstoestand. Hier zijn enkele overwegingen:

  1. Complexiteit van de aandoening: Sommige gezondheidsproblemen zijn complexer en kunnen meer tijd nodig hebben om te verbeteren. Bijvoorbeeld, chronische aandoeningen of langdurige gezondheidsproblemen kunnen meer tijd en een langere behandelingsperiode vereisen.

  2. Reactie op de behandeling: Iedereen reageert anders op therapieën. Sommige mensen kunnen snel verbetering zien na het starten van een natuurgeneeskundige behandeling, terwijl anderen mogelijk meer tijd nodig hebben om resultaten te ervaren.

  3. Onderliggende oorzaken: Natuurgeneeskunde richt zich vaak op het vinden en aanpakken van de onderliggende oorzaken van gezondheidsproblemen. Als er complexe onderliggende factoren zijn die bijdragen aan je klachten, kan het langer duren om deze aan te pakken en te verbeteren. Ook kunnen omgevingsfactoren een rol spelen.

  4. Consistentie en toewijding: Het succes van natuurgeneeskundige behandelingen kan ook afhangen van je consistentie en toewijding aan het volgen van het behandelplan, inclusief het opvolgen van leefstijl- en voedingsadviezen, nemen van het voorgeschreven kruidencompex, supplementen en het regelmatig bijwonen van afspraken.

  5. Preventieve zorg: Voor sommige mensen kan natuurgeneeskunde ook dienen als een vorm van preventieve zorg om de algehele gezondheid en welzijn te behouden. In deze gevallen kan regelmatige natuurgeneeskundige zorg worden voortgezet als onderdeel van een gezonde levensstijl.

Daarnaast is het belangrijk om open te communiceren over je verwachtingen en doelen, zodat we samen een realistisch behandelplan kunnen opstellen dat past bij jouw individuele behoeften en omstandigheden. Ik kan je ook adviseren over het geschatte termijn van de behandeling op basis van jouw gesteldheid en de duur van jouw bestaande klachten. Wanneer je al jaren last heb van klachten, zal het vaak ook langer de tijd vragen. Denk ook aan (ongezonde) patronen en gewoonten die je mag doorbreken. 

Bedrijfsinformatie